אמונה

לימוד גמ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בשביל מה ללמוד ג"מ סוגיות שלא נוגעות מחליף פרה בחמור וגם אם זה בסיטואציה אחרת מתי יש לאדם ספיקות כמה יש ובשביל זה כ"כ הרבה מאמץ וזמן בעצם השאלה מה מעניק הלימוד לאדם אני מבין מצות עוה"ב אבל מה בעוה"ז שאפשר לחות כמו בעבודה רגילה שרופא מרפא עוזר וכל מקצוע רואה שיוצר בונה עוזר בעולם מה הלימוד יוסיף לי שזה לא נוגע וגם אם כן במעט ב אך אפשר לסקרן לענין אותי בלימוד אני אדם שאוהב דברים שמתחברים לעשיה אך אוכל למצוא את דרכי בלימוד hili53@walla.co.il

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

הגמרא חשובה מאוד, מפני שיש שם יסודות ועיקרי כל התורה כולה.
הלומד גמרא יכול להורות הלכה, ולהבין עניין.
הוא יודע טעמי כל דבר, ונחשב כרב וכתלמיד חכם.
יכול להיות שכדאי לך ללמוד ספרי הלכה, וכמו טור, בית יוסף ושולחן ערוך ומשנה ברורה וכדומה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה