שו"ת חול המועד

האם מותר לתפור בחול המועד לשם תחביב?

  • י"ב תשרי התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני לומדת תפירה ורציתי לדעת האם בחול המותר יהיה מותר לי לתפור (במכונת תפירה) אני יודעת שבחול המועד אסור לעשות מלאכה אך עבורי התפירה היא תחביב והנאה ולא עבודה או מקור פרנסה. תודה.

תשובה

שלום רב,

איסור תפירה בחול המועד הוא גם כשזה נעשה לשם תחביב (יעויין פתחי מועד פרק ג סעיף מג בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

חג שמח,

הלל מאירס