גזל,לשון הרע,ריבית

  • י"א תשרי התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב! קראתי שיש כזה דבר לשון הרע על ציבור, אפילו בלי להגיד את שמם, ורציתי לשאול אם כשאני אומרת למישהו שרוצה שאבוא איתו לבית כנסת מסוים להתפלל ואני אומרת שאני לא אוהבת כי "רצים" בתפילה ואני לא מבינה וכו'.. האם זה נחשב לשון הרע? 2.כשעבדתי התרמות למקום מסוים לפעמים לקחתי יותר הפסקה מהרגיל בכמה דק' או סתם עבדתי לאט ובזבזתי זמן.. אין לי קשר עם אף אחד שם ורציתי לשאול אם אני צריכה להחזיר כסף על זה ואם כן אם זה בסדר שפשוט אתרום למקום שהתרמתי אליו? 3. כשאני קונה או קונים לי דברים מחו"ל וממירים מדולר\יורו לכסף ישראלי, האם יש בזה ריבית כשמעגלים כי זה אף פעם לא יוצא מדויק. ושאלה אחרונה, מותר להעתיק מאמרים מהאינטרנט כשלא מצוין בפירוש כל הזכויות שמורות וכו'? לצורך עבודות אקדמאיות. תודה רבה!!!!

תשובה

שלום וברכה

1. כל שאין כוונתך לבזות את הבית כנסת, אין בזה איסור.

2. את יכולה לתרום סכום כסף למקום ההוא.לפ]י מה שאת משערת שלקחת מהם.

3. מותר לעגל לפי מה שרגילים.

4. מותר.