חברה והשקפה

קורבנות?!

  • י"א תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב! למה היה צריך להקריב קורבנות? זה ניראה אכזרי ופרימיטבי כלפי חוץ. גם כל העניין הזה גם של להזות דם ומי פרה אדומה הכל ניראה להבדיל אינסוף הבדלות לקוח מעבודת אלילים.. מה אתה אומר הרב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התורה מספרת לנו שאפילו בניו של האדם הראשון הקריבו קרבנות, וכך גם נוח. פירוש הדבר שעובדי האלילים העתיקו מאיתנו את דרכי התורה, ולא להיפך.

חשוב להבין שאין שום דבר "פרימיטיבי" בקרבנות. שהרי קרבנות הם בסך הכל שחיטה רגילה שבה אוכלים וצולים את בשר הבהמה, אלא ששחיטה זו לא נעשית לאכילה בלבד, אלא להודיה לה' או לכפרת עוון. כיום אנו אוכלים הרבה יותר בשר מאשר בימים עברו, אך אנו רחוקים מאוד משוחטים ומשחטות, כך שמעשה זה נראה רחוק מעולמנו האישי. ויש בכך סוג של צביעות, שהרי כל עוף שאכלת הוא עוף שנשחט, וכל בשר בקר שאכלת הוא מפרה שנשחטה. גם כשאינך רואה זאת - השחיטה עדיין מתבצעת כהלכה.

הקרבן (מלשון קרבה) הוא מעשה רוחני של הקרבה, אשר נועד לקרב את האדם לה'. כי על ידי הקרבן מרגיש האדם כאילו הוא מניח עצמו על המזבח, ומקריב את נפשו למען ה': "ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך". ובכך היו מתכפרים החטאים, ונפשנו היתה מתקרבת מאוד לה'.

בבקשה ראה את מאמרי: "מדוע התורה מצווה להקריב קרבנות?"

http://www.hidabroot.org/article/136783

בברכה,

דניאל בלס