מניין וקדיש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב. לאבי נותר ויכוח עם חבר`ה מבי"כ. הוא טוען שבזמן קדיש כאשר יש 10 מתפללים אסור לאף אחד לצאת בעוד שהם טוענים שאם יש 10 ואחד יוצא ניתן להמשיך. השאלה שלו היא כזו: זמן קדיש אנחנו 10 אנשים. למניין האם מותר לחד מהם לצאת או 10 אנשים למניין כנ"ל אחד מתוך ה 9 נמצא בחוץ ועונה אמן(כאשר הוא נמצא במטבח). השאלה היא לקונית מלכתחילה. התשובה מובנת אך הוא מבקש תשובה מרב. בברכה, מירון. שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

כאשר יש עשרה אנשים בבית הכנסת אסור לאף אחד מהם לצאת, ועל כך נאמר בהלכה דברים קשים על מי שיוצא מבית הכנסת ומשאיר את הציבור ללא מנין.

אם כבר התחילו את הקדיש מותר לסיים את הקדיש אף שאין שם עשרה.

העומד במטבח אינו מצטרף לעשרה.

בברכה - בנימין שמואלי