שאלות בנושא כשרותQ

  • ד' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, 1)האם מותר בכוסות זכוכית לשתות שהם בשריים וחלביים?אני יודע שמותר לשטוף ואז מותר לשתות גם לבשר וגם לחלב? 2)מה הדין בכלי זכוכית לאוכל בשרי וחלבי?האם מותר לאכול בשתיהם בשר וחלב אחרי כמה זמן או אחרי שטיפה? 3)שמעתי שכלים שבושלו בהם בשבת הם טרפים?מה עושים כדי שלא יהיו טרפים?והאם מותר לאכול בהם?האם זה נכון? 4)מה הדין לגבי מיקרוגל שיש רק אחד בבית לבשר וחלב?איך לחמם נכון? 5)מה הדין לגבי תנור אחד לגבי בשר וחלב?האם מותר להשתמש אחרי זמן מסויים?שמעתי פעם אחת שצריך לנקות אותו טוב ואז לחמם ל20 דקות ואז אפשר להשתמש בין אם זה בשר לחלב ,ושמעתי שפשוט מחממים תתנור ל20 דקות שיתחמם ואז מותר בין בשר לחלב,ושמעתי עוד דעה שצריך בכלל אחרי 24 שעות או משהו כזה? כיצד לנהוג? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. לבני ספרד מותר לכתחילה.

2. כנ"ל.

3. צריך להכשיר את הכלים הכהלכה.

4. אסור להשתמש גם לבשר וגם לחלב. יש להכשיר את המיקרוגל בניקיון יסודי לאח ראי שימשו של 24 שעות והפעלת המיקרוגל למשך רבע שעה עם כוס מים ולתכחילה רצוי עם סבון. לאחר מכן יש להשתמש רק לבשר או לחלב ואת המין השני יחממו רק בכלים אטומים שלא יוצאים מהם אדים כלל.

5. לכתחילה יש להמתין 24 שעות ולאחר מכן לחמם על החום הגבוה ביותר למשך כחצי שעה לאחר ניקוי יסודי..