שו"ת יום כיפור

צום כיפור:-]

  • ד' תשרי התשע"ז

שאלה

בבדיקות שעשיתי השבוע התברר לי כי יש לי 2 בעיות עיקריות הראשונה המוגלובין מאוד נמוך (7.9) שגורם לי חולשה נוראית, והבעיה השנייה סוכרת. הייתי היום אצל הרופא ששלח אותי לעשות עירויי ברזל ונתן לי תרופות לסוכרת. בנוסף שאלתי אותו מה עם צום כיפור האם מותר לי לצום והוא ענה שהוא חושש שאם אני אצום זה לא יסתיים טוב. רציתי לדעת איך עלי לנהוג? 1. האם לצום ואתפלל בבית? 2. האם לצום ובכל זאת ללכת לביה"כ? 3. האם לא לצום ואז איך ומה מותר ומה אסור? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

תתקשרי ביום ראשון או שני בין השעות 5 ל7 אחר הצהריים לטלפון 025376596 ובעז"ה תקבלי מענה מרופא מומחה ורב הבקי בהלכות אלו.

בברכה,

בנימין שמאולי