תפילה וברכות

חיוב אישה נשואה בתפילה

  • ד' תשרי התשע"ז

שאלה

כמורה לבנות בתיכון אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בשאלה - כמה תפילות אישה חייבת להתפלל ביום: שחרית? שחרית ומנחה? או אולי 3 תפילות ביום? אציין שבכיתתי תלמידות מעדות המזרח ואשכנז - אשמח לשמוע אם יש הבדל.

כמו כן, מה ההבדל בין בחורה בחיובה להתפלל לבין אישה נשואה המטופלת בילדים - מה המינימום שעליה להתפלל בכל מצב? הרבה תודה מראש בשמי ובשם תלמידותי!

תשובה

שלום רב,

1. בנות אשכנז חייבות להתפלל שחרית ומנחה כל יום (משנה ברורה סימן קו סק"ד).

ובנות ספרד חייבות להתפלל תפילה אחת ביום, וישנה עדיפות שיבחרו בתפילת שחרית (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן יז).

2. אישה שטרודה מאוד בטיפול בילדיה הקטנים, חייבת לכל הפחות באמירת תפילה קצרה, שיש בה שבח, בקשה, והודיה - בסמוך לזמן שהיא קמה בבוקר. לדוגמא אם היא אומרת ברכות התורה, כלול בתוך זה שבח, בקשה, והודיה. אשר קדשנו וכו' - שבח. והערב נא - בקשה. ואשר בחר בנו - הודיה (יעויין פסקי תשובות סימן קו אות א).

בברכה,

הלל מאירס