תפילה וברכות

קריאת שמע על המיטה ופטפוט עם אשתי

  • ג' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום הרב. יש לי שאלה, שתשובה עליה אף פעם לא קבלתי ברורה כמה שניסתי להשיג. קריאת שמע על המיטה, אני יודע שאחרי שאני קורא את ״ברכת המפיל״ עם שם מלכות אסור לי לדבר. מה אם אני צריך לדבר, לדוגמא, אשתי אוהבת ללכת לישון כשהיא מדברת איתי. האם עדיין עדיף לוותר על שם מלכות בברכה?

תשובה

שלום וברכה

יש לברך רק לאחר שסיימת לדבר עם אשתך ואתם כבר הולכים לישון באמת.

אם אתה חושש שתירדם לפני זה תאמר ברכת המפיל ללא שם ומלכות ולאחר מכן אם תצליח תאמר שוב את ברכת המפיל בשם ומלכות.