שו"ת ראש השנה

תקיעת שופר לנשים והחובות

  • כ"ז אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! אומנם באיחור, אבל מקווה שאספייק... יש לי חברה במצב נפשי לא הכי טוב והיא לא מרגישה בנוח לרדת לבית הכנסת, האם זה בסדר שהיא תישאר בבית בראש השנה ותתפלל בבית או שהיא חייבת לרדת לבית הכנסת והאם היא חייבת שמישהו יתקע לה בשופר? שאלה נוספת: אני רואה הרבה שקמים בבוקר ומתפללים עם אותם בגדים, האם זה בסדר ?זה לא נחשב לטומאה?

תשובה

שלום וברכה

לא חייבת ללכת לבית הכנסת, ראוי מאוד להביא לפניה מישהו שיתקע בשופר עבורה.

אין בעיית טומאה בבגדים שישנו בהם, אולם אין להתפלל תפילת עמידה בבגדי שינה. תפילת עמידה יש להתפלל בבגדים שהיינו עומדים בהם לפני המלך.