זוגיות

גיורת בוגרת, שהיא בתולה בדוקה - מותרת לכהן?

  • כ"ה אלול התשע"ו

שאלה

גיורת בוגרת בתולה עם הוכחה רפואית שבתולה, מותרת לכהן? לנישואים כשרים? ואם לא, למה פחות מבת 3 כן?... בטענה שבת 3 ומטה בתולה... גם כאן יש הוכחה לבתולים הרי. ואם עדיין התשובה היא לא, מה אפשר לעשות? ואם אין מה לעשות, שאלה אחרונה מה עדיף מבין השניים? או לחיות ביחד בלי חתונה ולהביא ילדים שיהיו יהודים כשרים אך כהנים פסולים, או להחליף שם משפחה דומה ולהתחתן כדת משה וישראל ולא ככהן וכמובן לאבד הכהונה. יש לציין, אין מצב לוותר עליה! תשובה בבקשה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

היא אסורה עליך בין בדרך של נישואין ובין בדרך של לא נשואין. הילדים בכל מקרה ייהו חללים, וברור למעלה מכל ספק שהיא לא הזיווג שלך ולא משורש נשמתך. חבל שתחיה באיסור עם מי שאינה שלך.

אי אפשר בשום מצב לוותר על הכהונה. הדרך היחידה שניתן לנסות להתיר לבדוק ולהוכיח שאינך כהן, לנסות להביא ראיות שאביך היה חלל או שאימך היתה אסורה לכהן, ללא זה אין כל אפשרות לחיות איתה. בזכות פרידתך ממנה, תזכה מהרה לזיווגך משורש נשמתך מהרה.