זוגיות

ביוץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב אם הרני יודעת את תאריך הביוץ במדוייק שרק בו ניתן להתעבר והוא עבר אז שאלתי למה בשברור שאין ביוץ ואין סיכוי להיקלט להריון מדוע יש צורך בשעת המעשה שהגבר בכל זאת יזריע את אישתו עדיף מבחינתי שהזרע יהיה מחוץ לגוף האישה יותר איסתטי ונעים תודה

תשובה

שלום וברכה

כל זמן שהאדם נמצא עם אשתו כדרך כל הארץ, הרי אף אם לא נבראים ילדים בעולם הזה, הרי בכל פעם שמקיימים מצוות עונה, נבראים נשמות רבות אשר מוצאות את תיקונם, מעצם קיום מצוות העונה כתיקונה.

כאשר הגבר חלילה שופך את זרעו בחוץ, הרי הוא שופך זרע לבטלה, והנשמות אשר ירדו שוב לעולם נהפכים למשחיתים וגורמים נזק רב לבני הזוג, ומוציאים את השפע אשר נשפע על בני זוג לחיצונים ולכוחות הטומאה, וחבל.

בברכה - בנימין שמואלי