תפילה וברכות

סיום תפילת 18- נשים

  • כ"ג אלול התשע"ו

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום, בבית הכנסת שלנו מקומות הישיבה בעזרת נשים מסודרים כך שיש ספסלים עם כסאות לכל אשה אבל מחוברים כספסל. ידוע לי שעלי להמתין עד שהמתפללת מאחורי תסיים תפילתה ורק אז אוכל לחזור 3 צעדים חזרה לעושה שלום, הענין הוא הכסא-ספסל שמפריד ביני לבינה האם הוא משמש כחוצץ ואני יכולה לסיים תפילתי או שלא ועליי להמתין עד שהיא תסיים ורק אז לחזור 3 צעדים לעושה שלום? תודה מראש על תשובתך, תבורך מפי עליון.

תשובה

שלום ברכה

אם הספל גובהו כמטר והוא סגור עד למטה יש מקום להקל לפסוע לפני שהמתפללת מאחורייך סיימה את תפילתה.