ברכת טבילת כלים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אם טבלתי כלים בלי ברכה מאחר והייתי משוקצת (הייתי צריכה להתפנות) האם יצאתי מידי חובה? והאם ישנה אפשרות להקל במידה ואני צריכה לברך ואני צריכה להתפנות וכרגע אין לי איפה.. מה עושים? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יצאת ידי חובת הטבילה. אם את צריכה להתפנות ואת יכולה להתאפק 72 דקות אפשר להקל ולברך. ואם אינך יכולה להמתין זמן זה, אסור לברך.

בברכה - בנימין שמואלי