גאולה==

  • י"ט אלול התשע"ו

שאלה

שלום, אנחנו מצפים למשיח ואף צריכים לפעול לזירוז ביאת המשיח על ידי התפילות שלנו. נאמר שברגע שהמשיח יבוא אין אפשרות לעשות יותר תשובה.אז איך אפשר מצד אחד לזרז את ביאת המשיח כאשר ידוע לנו שחלק מקרובינו לא הספיקו לעשות תשובה? וככל שיגיע מוקדם יותר כך יותר אנשים לא יספיקו לחזור בתשובה

תשובה

שלום וברכה

שלושה ימים לפני ביאת המשיח יבוא אליהו הנביא לעורר את העם בתשובה וכולם ישובו בתשובה שלימה לפני בורא עולם.

אולם אין להשוות בין מי שישוב בתשובה לפני בוא אליהו הנביא ובין התשובה של מי שישוב בתשובה לאחר ביאת אליהו הנביא.