חברה והשקפה

מצב רוח לא טוב

  • י"ח אלול התשע"ו

שאלה

שלום רציתי לשאול אותך כבוד הרב האם יש משהו שמביא מצב רוח רע? למה כי אני מרגיש ירידה רוחנית מאד גדולה אני כבר חצי שנה לא רואה שיעורי תורה לא במחשב ולא בחוץ וגם אני גם קרוב לחצי שנה לא הולך לאף תפילה בימנין!!!!! לא שחרית מנחה ולא ערבית גם לא בשבת אני מתפלל את כל התפילות בבית יחיד!!!!!!! ויש לי חשש שהיצר הרע שלי גמר אותי ולקח אותי בחבל שלו ואני לא יוכל לצאת מיזה מה עושים? אני נמאס לי מהיצר הרע או גם מביא לי מחשבות מאד רעות של נמאס מהחיים תפסיק לחיות איפשר יותר שתיחיה בלי תורה ככה היצר הרע אומר לי ומשגע אותי ואני אם מחשבות של הריגה תאונה רציחה דברים נוראים וגם בלילה יש לי חלומות לא צנועים כל איזה שבוע או כמה ימים מה עושים?!!!! זה לא חיים תסכים איתי כבוד הרב!!!!!!!!!!!

תשובה

שלום וברכה

מי ממונע ממך ללכת היום לבית הכנסת. תשבור את המעגל ותזכה לרוח טובה ממרום. רק תתחיל לכת לבית הכנסת ולשיעורים והכל ישתנה. לא צריך מות צרציך להחליט לשבור את המעגל  של היצר והלתחיל שוב ללכת בדרך ה'.

מהר מאוד תתרומם רוחך ותרגיש טוב יותר והמחשבות והחלומות הלא טובים ייפסקו.

בהצלחה, שנה טובה ומתוקה.