אמונה

סוגי תפילין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בחודשים האחרונים החלתי לחזור בתשובה שלמה ולקבל על עצמי את מצוות התורה , למעט כיפה שקצת קשה לי לשים וזאת מכיוון שאני נמצא באוניברסיטה ואני קצת מתבייש מהתגובות של האנשים. אבל לא זו השאלה, אם כך החלטתי לקחת את התפילין שקיבלתי בבר מצווה לבדיקה (עד לחזרה בתשובה הייתי מסורתי הדוק והנחתי תפילין מספר שנים) את הבדיקה עשיתי דרך בית חב´ד במקום מגורי שנראה לי מקום ישר והגון, הסתבר שהתפילין היו פסולות ולכן החלטתי לקנות תפילין חדשות, כאדם שחשוב לו להדר כמה שיותר במצווה החלטתי שאני קונה את התפילין המהודרות ביותר וקניתי תפילין בגודל 4X4 ס´מ שהכתב בהן הוא לפי האר´י הקדוש זצ´ל שילמתי עליהן מעל 3000 ש´ח. הגעתי לביתי בהתרגשות רבה ושמחה אדירה מכיוון שאני אוהב מאוד את מצוות התפילין , פתחתי את המחשב וחפשתי קצת אינפורמציה על התפילין שלי, נתקלתי בכתבה של הרב המכובד עובדיה יוסף שאומר שכל התפילין של חב´ד שכתובים בנוסח האר´י פסולות וכל מי שמניחן עושה זאת לבטלה, ליבי נצבט מאוד, אוסיף ואומר שהורי גרושים אימי אשכנזיה ואבי ספרדי ואיך לי הדרכה מהבית וכל מה שאני עושה או קונה ע´מ להתחזק באמונתי הוא רק דרך חעצות של חברים ודרך לימוד אישי שלי, השאלה שלי היא לפי איזה נוסח ללכת לפי אבי או לפי אימי , אני יותר מתחבר לתפילה האשכנזית . האם התפילין שלי באמת לא כשרות לפי הרב עובדיה. אשמח לתשובה כמו כן אני מחפש מקום באינטרנט שיכול להסביר לי על בוריו את כל הברכות על המזון כי אני מרגיש שאני לא מספיק בקיא בבהן. בכבוד רב , אסף

תשובה

שלום וברכה

התפילין שלך הם כשרות לכתחילה, אף אם אביך היה ספרדי, כבעל תשובה אינך חייב לנהוג כמנהגי ספרד, והתפילין האשכנזיות כשרות לכתחילה.

כמו כן אתה יכול להתפלל בנוסח אשכנז ללא חשש.

בהצלחה - בנימין שמואלי