אמונה

המספר 620 בחלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי סיון ואני בת 28 אני גרה באוסטריה ויש לי חבר (יהודי). הלילה חלמתי חלום שחבר שלי אומר לי שהוא רוצה לנסוע לחתונה של חבר שלו באהר´ב ומחיר הכרטיס היה 620 יורו . בחלום חזרתי ואמרתי לו שזה הרבה כסף שאין לנו כרגע לבזבז ועדיף שהוא ישלח מתנה וזהו, כמובן שהוא לא הסכים. המספר 620 כיאלו הדהד באוויר כל החלום. ובחלום הרגשתי כיאלו החתונה היא תירוץ לעזוב אותי. הייתי רוצה לדע כבוד הרב מה המשמעות של המספר 620, ואם לחלום הזה יש משמעות. תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

משמעות המספר 620 ביהדות היא חשובה מאד.

כידוע לך שכל אות בשפה העברית יש לו ג"כ מספר השייך לו, וכשלוקחים מילה ומחשבים את הערך שלו המתמטי, נקרא זה "גמטריא"; וגמטריא היא דרך מקובלת לחז"ל לדרוש בה את התורה.

המספר 620 הוא הגמטריא של המלה העברית "כתר", אשר רומז לכל המצוות שמקיימים אותם ישראל, אשר מספרם הם 613 מן התורה ועוד 7 מצוות מדרבנן =620. ועל פי הקבלה, המספר הזה רומז לדרגה הכי עליונה שיש בעולמות העליונים.

ולכן, כמעט בלי םפק יש לך רמז מהחלום לחשיבות של מצוות בחייך, וכידוע שלפעמים בחלום באים רמזים לאדם אודות מהלך חייו אך לא תמיד באופן ברור כל כך רק בדרך רמז.

ואסיים בברכה שתזכי לממש ולהגשים את משמעות החלום.