מעשרAA

  • י"ז אלול התשע"ו

שאלה

ערב טוב, לאחרונה כחלק מההתקרבות שלי החלטתי שאני רוצה לתת מעשר באופן קבוע כל חודש, התחלתי לקרוא על זה אך אני לא מבין אתם הדברים לעומק לצורך העניין נניח סהכ הכנסותי הן 10000 שח איך אני צריך לחלק את המעשר ולמי? האם ניתן לעשות הפקדה קבועה של 500 שח לעמותות כגון "פתחון לב" ו"לתת" וזה יחשב כמעשר? אנא עזרו לי להבין את העניין בשפה פשוטה כי באינטרנט יש מידע אך אני לא מצליח להבין את הנושא לפרטי פרטים

תשובה

שלום וברכה

אם הריווח הנקי שלך בכל חודש הוא 1000 שקל הרי המעשר הוא אלף שקל. את המעשר יש לתת למוסדות צדקה וחסד למוסדות תורה לעניים וכדו'.

אינני מכיר את העמותות שציינת אולם כל עמותה שמתנהלת על ידי יראי ה' ויש להם המצלות מגדולי ישראל ניתן לתרום להם מכספי מעשר ללא כל חשש.