שו"ת חודש אלול

ראש השנה ויום כיפור

  • י"ז אלול התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי שאלה בקשר לתפילות ולחזרה בתשובה ליום ראש השנה ויום כיפור, הכל מבולבל לי בראש אומרים יום ראש השנה הוא יום דין ויום כיפור הוא יום כפרת העוונות אז מדוע אסור להתפלל ולבכות בראש השנה שימחלו העוונות, הכל מסובך לי מה צריך לבקש בראש השנה ומה צריך ביום כיפור, מה מהות של כל יום ??!? תודה.

תשובה

שלום וברכה

התשובה רחבה ונכתוב בקיצור.

חודש אלול ניתן במיחוד לתשובה לפני ראש השנה מאחר ובראש השנה אכן אין להתוודות בפה כי איןלהכיר את החטאים ביום הדין. עיקר התפקיד שלנו ביום ראש השנה היא לקבל על עצמינו את עול מלכות שמים מחדש לרגל תחילת השנה החדשה. עצם הדבר שאנו מקבלים על עצמינו את עול מלכות שמים בראש השנה היא זכות עצוןמה עבורינו ביום הדין. מלבד זאת כתבו הספרים שיש להתוודות בזמן התקיעות בין סדר לסדר תקיעות וידוי זה ייאמר בלחש רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע ווידוי זה אין המקטרגים שומעים.

ביום כיפור הוא יום הסליהח ומחיהל וכפרה אז אנו שבים שוב בתשובה לשימה על כל העוונות ומבקשים מחילה סליחה וכפרה עד שנמחל לנו כל עוונתינו.