חברה והשקפה

מה האיסור הגדול במשכב זכר

  • ט"ז אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. אני יודעת שהתורה זה ספר הוראות לחיים טובים יותר. אני לומדת באוניברסיטה וככה יצא לי לדבר עם כמה חברה על אמונה. והתורה אם היא רלוונטית להיום וכו. ועלתה השאלה מה ככ אסור במשכב זכר. היום אנחנו יודעים שזה גנטי. נולדים ככה ואין אפשרות לשנות את זה . איך אתה יכול לכפות עונש מוות על משו גנטי???

תשובה

שלום וברכה

אמת שיתכן שבחלק מהמקרים יש נטיה מסויימת לאדם מלידתו לחטוא במשכב זכור כמו שיש אנשים שמטבעם נוטים לגנוב או לאנוס או כל חטא אחר, אבל בורא עולם בורא הנשמות ובורא את כל אופיי בני האדם שהוא עצמו נותן התורה מגלה לנו בתורתו שכל דם יכול להתמודד עם זה ואל ללכת אחר נטייתו ולא לחטוא במשכב זכור. תפקיד האדם הוא לשלוט ביצריו ולהטותם לדרך הטובה ולעשות את הכל לפי התורה והמצווה.

אין כל עונש על הנטיה עצמה, העונש הוא על ההליכה לאור הנטיה שהיא עשיית החטא למרות האיסור של בורא עולם.

חשוב לדעת שגם לפני 3500 שנים בעת נתינת התורה היה מצוי מאוד משכב זכור ואיןז ה המצאה של המאה האחרונה הרי כך כתוב בתורה

ויקרא פרק יח

(כב) וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא:
( כד) אַל תִּטַּמְּאוּ בְּכָל אֵלֶּה כִּי בְכָל אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם:
(כו) וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם אֶת חֻקֹּתַי וְאֶת מִשְׁפָּטַי וְלֹא תַעֲשׂוּ מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה הָאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם:
(כז) כִּי אֶת כָּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ:
(כח) וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם:
 בכל זאת הדבר אסור בהחלט כי האדם יכול לשלוט בעצמו גם לא להגביר את הנטיה וגם לא ללכת לפי הנטיה חזקה ככל שתהיה.

בהצלחה,