חברה והשקפה

מנשה ואפרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בע´ה שלום וברכה, מדוע יעקב אבינו ע´ה סיכל את ידיו בברכת בני יוסף ולא העדיף לחלוטין את מנשה שהיה הבכור? בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

נועם אלימלך
שכל את ידיו כי מנשה הבכור ולכאורה הטעם הוא ההיפך של עשיה אלא למדה תורה דרך ארץ שינהוג אדם כבוד בחבירו לפי הראוי לו ואף על פי שהיה יכול יעקב אבינו עליו השלום לחזור ולהעמידם כרצונו זה לימינו וזה לשמאלו. אלא שכוונתו היה שלא לבייש את מנשה ולכך שכל את ידיו בראשם וק"ל:

בברכה - בנימין שמואלי