כמה שאלותMN

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אודות הכתוב בקבלת שבת:למה אם אני מפחד מרוח רעה אני צריך לכבות את הנר? זה לא צריך להיות ההפך?(´המכבה את הנר ....מפני רוח רעה´) אם עדין לא סימתי להתפלל 18 וכבר התחילו את התחנון וסימו אותו,אני צריך לומר אותו בכל זאת(אם 13 מידות)? למה אומרים מגדול ולא מגדיל בראשי חודשים וכיוצא בזה זה הרי לקוח מתהילים למה צריך לשנות את זה ? אפשר ליטול ידים לסירוגין ללא נטלה כאשר אני יוצא מבית הכסא ?

תשובה

שלום וברכה

רע"ב על מסכת שבת פרק ב משנה ה
מפני רוח רעה - השורה עליו, וכשאינו רואה נוח לו. ורמב"ם פירש רוח רעה מין ממיני החולי הבא לבעלי המרה השחורה שלא ינוחו אלא כשישבו בחושך ובהסתרה מבני אדם:

יש לומר את התחנון, את היג´ מידות יש לומר בניגון של קורא בתורה.

בספר שמואל ב´ פרק כב´ פסוק נא כתוב מגדול, וכתבו המקובלים על פי הסוד לומר בשבת מגדול.

אפשר ליטול ידיים גם ללא נטלה.

בברכה - בנימין שמואלי