חברה והשקפה

מי הוא ה´אני´ האמיתי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... מספר ימים שאני וחברותי מדיינות מיהו ה´אני´ האמיתי... מכל תשובה שאני נותת או כל דעה יש לחברתי עוד שאלה.. אני רוצה מאוד לענות לה(וגם לי) מיהו ה´אני´ האמיתי... אני אומרת שהאני האמיתי הוא החלק האלוקי ממעל..(שהיא טוענת שזה לא יכול להיות כי אם כבר היינו מושלמים) והיא אומרת שהמעשים המחשבות והבחירה הם ה´אני´ האמיתי האם בכלל יש מישהי שצודקת מביננו אני ממש מבקשת שתענו לי כי אני לוקחת את הדבר רציני מידי והנושא גורם לי לבילבולים ואי שקט נפשי(לא לקחתי את העניין בפורפורציה נכונה) בתודה מעיין

תשובה

שלום וברכה

הנפש שהיא החושבת והרוצה וכו´ היא האני האמיתי שלי.

הגדרות כמו "המעשים המחשבות והבחירה" אין להם כל קשר למהות "האני", אלו הם רק פעולות שאני עושה.

בברכה - בנימין שמואלי