דת מול כיבוד הזולת

  • י"ב אלול התשע"ו

שאלה

שלום, לעיתים קורה שאני מגיעה לבתים של חברים שאינם דתיים, הבעיה היא שאני ממש נופלת בעניין הכשרות שם. בשתייה אין בעיה, אני מבקשת מים. אבל.. פתאום מגישים לי עוגה או כל דבר שהכינו בבית ואומרים "הכנתי עוגה במיוחד בשבילך" אז אם אומר שאני בשרית והעוגה פרווה אז לא יצאתי מזה. גם כאבי בטן זה תירוץ שלא עובד אחרי פעם פעמיים. ומה שקורה זה שאני לא רוצה לפגוע בזולת, אז אני טועמת ויודעת שזה אסור אבל אני אומרת לעצמי שאני מעדיפה לטעום ולא לפגוע. ***כמובן שלא מדובר בתבשילים וכו, אלא מאפים בעיקר. שאלתי...איך יוצאים באלגנטיות ממצבים כאלו? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם את יודעת שכל המרכיבים כשרים ואת יודעת שהם שומרים על כשרות בשר וחלב בתבניות ובתנור, את יכולה לאכול מהעוגה. במקום שיש סבירות שהעוגה חייבת בחלה כגון עוגת שמרים שישתכן שיש הקמח שיעור חלב, יש להפריש לפני האכילה בצלחת מעט עודה ולומר בשקט הרי זו חלה ולאכול את היתר.