האם צריך לעשר תווי קנייה שקיבלתי מהעבודה?

  • י"א אלול התשע"ו

שאלה

האם צריך לעשר מתווי קנייה שקיבלתי מהעבודה. תודה

תשובה

שלום רב,

צריך לעשר תווי קנייה שקיבלת ממקום העבודה.

מקורות: אמנם בספר אורחות מתנה (עמוד רנג) הביא בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א, שיש לדון תווי קנייה כחפץ ולא ככסף, ולכן אין צורך להפריש מהם מעשר כספים.

אולם בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק מז סעיף ה) כתב בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שעל תלושי מזון צריך לתת מעשר כספים, כמו שמקבל כסף מזומן. וכן הדין אם מקבל תלושי קניות ממקום עבודתו, שיכול להשיג עם זה מצרכים מחנות מסוימת, והטעם, שכל שווה כסף הרי הוא ככסף.

וכן דעת הגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט שני הלכות יום טוב (עמוד שנא) שיש להפריש מעשר מתווי קנייה, כי אף שאין אפשרות לקנות עם זה מוצרים אלא בחנות מסוימת, מכל מקום הרי יש להם בחירה מה לקנות, ולכן יש לדונם ככסף ולא כחפץ, ויש ליתן מהם מעשר כספים.

בברכה,

הלל מאירס