ברית ושם לתינוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום וברכה! בסימן טוב ומזל טוב נולדו לי תאומים בנים זכרים הם כרגע נמצאים בפגיה בבית חולים משקלם כ 1.3 ק´ג. השאלה שלי מתי בעזרת השם נוכל לערוך את הברית מילה, האם רצוי להקדים ככל שנראה, והאם אפשר לתת להם כבר שמות מאחר והם יהיו בפגיה כחודש לערך? בתודה ובכבוד רב! אמיר

תשובה

שלום וברכה

קבל מזל טוב כפול. ה´ יעזור שהתאומים יגדלו לשם ולתפארת בבריאות, בחן ובחסד, ויביאו נחת יהודי להוריהם.

זמן עריכת הברית, תהיה אך ורק כשהרופא יאשר שאפשר לערוך ברית. לא לפני כן. [עריכת ברית לפני הזמן שהרופא מאשר זאת, חשובה כמילה שלא בזמנה, שלדעת כמה פוסקים נחשב הילד כלא נימול, וצריך למול שנית ולהטיף דם ברית בזמן שהרופא מאשר את עריכת הברית].

נוהגים בכל קהילות ישראל לקרוא שמות רק בעת עריכת הברית. [מלבד במקרים קשים כשהתינוק נמצא בסכנת חיים ורוצים לתת שם בכדי שיוכלו להתפלל עליו].

בהצלחה - מנשה ישראל