הלכות תפילה+הבדלה+כשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב ושמח! -מהן מצוות חובה עבור בת ישראל לתפילה ביום? ומאיפה מתחילה תפילת שחרית? - לגבי הבדלה, לפני שמדליקים את נר ההבדלה צריך לומר משהו? (המבדיל בין קודש לחול) הרי זוהי מלאכה של חול... - לגבי כשרות, קראתי כמה דברים שונים ושמעתי מפי חרדים כמה דברים שונים. מהם הלכות שמירת כשרות לגבי שעות בין עוף לחלב וביןם בשר לחלב? אבא שלי שיחי"ה אשכנזי, אך אני יותר מקפידה על הלכות ומנהג הספרדים ועדות המזרח. - האם מספיק לומר שמע לפני השינה? או שקריאת שמע מעל המיטה הינה מצוות עשה גם עבור בת? אשמח למענה מהצוות. תודה ושבוע שמח לכולם!!!

תשובה

שלום וברכה

עיקר מצוות התפילה היא תפילת העמידה.

חובה לומר את ברכות השחר.

ראוי לומר את קריאת שמע.

אכן צריך לומר המבדיל בין קודש לחול.

לאחר אכילת בשר או עוף יש להמתין שש שעות לאכילת חלב.

לאחר אכילת חלב מספיק לשטוף את הפה ולאכול משהו קטן בין החלב לבשר.

יש המחמירים להמתין חצי שעה או שעה.

את שאלתך בדבר קריאת שמע אינני בטוח שהבנתי נכונה ואענה כפי הבנתי.

גם נשים צריכות לקרוא את שמע שעל המיטה מאחר ומטרת הקריאה היא לשמירה על האדם בעת השינה וכן כדי שיישן מתוך דברי תורה.

בברכה - בנימין שמואלי