מעשרותJJ

  • ט' אלול התשע"ו

שאלה

שלום לרב! רציתי לשאול כשנותנים מעשרות באיזה דרך עדיף, חצי מהסכום לתרום הוראות קבע למספר ארגונים שונים שיודעים בוודאות שהם פעילים כגון קופת העיר וכו' וחצי מהסכום לאנשים קרובים שנזקקים כגון הורים אחים וכו' לפי מה שאנחנו יודעים שנזקקים באותו חודש יותר,וככה יוצא שתורמים להרבה אנשים אומנם סכום קטן אבל כל סכום זה תמיד עוזר, או שעדיף לתת לאנשים הקרובים את רב הסכום שיהיה להם משמעותי כל חודש? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הסדר של חצי לאירגוני צדקה וחצי לקרובים הוא מצויין. אם אתה יודע שאחד מהקרובים במצב קשה ואינו מסתדר וביכלתך לתרום לו, בוודאי יש להעדיף להוסיף בתרומה שלו על חשבון הקטנת התרומה לאירגוני הצדקה.

בהצלחה,