תפילה וברכות

טלית קטנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מעוניין לקנות טלית קטנה עם פטיל תכלת אחד ושאר השבע פתילים לבנים. איפה קונים? איך אני יודע שהפתילים נקשרו כהלכה ושהטלית כשרה? אני יודע שצריך להיות בין 7-13 קשירות,האם ככל שיש יותר ככה הטלית יותר מהודרת? איזה ברכה אני מברך עלייה כל בוקר? והאם אני מברך עלייה ישר אחרי נטילת ידים וברכת אשר יצר או אחרי ברכות השחר ולפני תפילין? או אחרי הנחת תפיליו? כי אני מתעטף בטלית גדולה ואז יהיו עלי שתי טליתות... אני אשמח מאוד אם תתן לי את כל האינפורציה הכרוכה בקיום מצווה זו... שבת שלום ומבורכת.

תשובה

שלום וברכה

בכל חנות של תשמישי קדושה אפשר לקנות ציצית כשרה עם חותמת כשרות וכך תדע ששי לך ציצית כשרה ומהודרת.

את הברכה מברכים על הטלית הגדולה ופוטרים את הטלית הקטנה.

בהצלחה - בנימין שמואלי