תורה ומדע

דז’ה וו

  • ד' אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם יש מקור בתנך /גמרא לדז'ה וו (הרגשה שהסיטואציה שקורית עכשיו כבר היתה בעבר..) והאם זה אמיתי?זה קורה לי דיי הרבה

תשובה

שלום וברכה,

איני מכיר התייחסות ישירה למושג זה, אך שמעתי שניתן לקשור אותה לשני מושגים בקבלה:

1. גלגולי נשמות. דהיינו: שאדם מגיע למקום חדש ומרגיש שהוא כבר היה באותו מקום, כי באמת, בגלגול קודם הוא חי בו.

2. חלומות. דהיינו: שכאשר האדם ישן, הנשמה שלו עולה לשמים ועשויה לקבל מסרים משמים על מה שהיה ועתיד להיות, וכאשר האדם נתקל באותו אירוע בחיי היום-יום, הוא מרגיש שהוא מכיר את הסיטואציה והיה בה, כי הנשמה שלו למעשה נזכרת במסר שכבר קיבל בשמים בעניין.

דברים אלו הם כמובן רחוקים מהבנתנו, ויש בהם הרבה מן הנסתר.

בברכה,

דניאל בלס