לשון הרע בעבודת חוות דעת

  • ג' אלול התשע"ו

שאלה

שלום, ישנו אתר שבו בעלי מקצוע נרשמים על מנת שיתקשרו ללקוחותיהם ויתנו עליהם חוות דעת. במידה וניתן לבעל המקצוע ציון נמוך הוא מורד מהאתר ומופיעים בו רק כאלה שיש עליהם חוות דעת טובה. האם יכולה להיות בעיה מבחינת לשון הרע בעבודה כזו? חשוב לציין שבעלי העסק משלמים עבור שירות זה (אם הרב חושב על עוד דברים שכדאי לבדוק אשמח לשמוע). תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

מאחר ובעל המקצוע רוצה שידרגו אותו הרי הוא מקבל על עצמו מראש גם דירוג שלילי.

אולם אסור לדרג באופן שלילי אלא אם אכן החוות דעת היא אויבקטיבית ולא לשם נקמה או סיבה צדדית אחרת.