האם צריך לעשות הפרשת חלה לבצק שנילוש משבעת המשקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום השאלה שלי היא אם צריך לעשות הפרשת חלה לבצק שנילוש משבעת המשקים? לדוגמא: לא מזמן אפיתי עוגיות חצי קילו קמח שמן מרגרינה ביצים מים... ושמעתי שצריך להפריש? בגלל שיש שמן ומים שזה משבעת המשקים? ( ולהפריש אם ברכה? ) אני ממש מבולבלת מהנושא, אני אשמח אם תוכלו להדריך אותי, תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

לא מפרישים חלה כשיש פחות מ1,200 ק"ג קמח. [קילו ו200 גרם].

כשיש שיעור קמח המחיייב בהפרשת חלה מפרישים גם אם לשו את הבצק בביצים או בשאר מי פירות ללא מים. אולם
מכיון שיש בזה כמה ספיקות, צריך לערב בבצק בשעת הלישה קצת מים או חלב או דבש דבורים או יין או שמן זית, ואם עירב אחד מכל אלו מפרישים חלה בברכה.

בהצלחה - מנשה ישראל