כסף לא שלי לצדקה

  • כ"ו אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. ההורים שלי מביאים לי כסף שאוכל להשתמש בו לנסיעות , אוכל , דברים שקשורים לבית ספר וכו'. האם מותר לי לתת צדקה מהכסף הזה? כי ההורים שלי הביאו את הכסף לשימוש שלי. אם לא אז פעם הבאתי צדקה בסכום קטן של שקלים בודדים לקופת צדקה אני צריך להחזיר להורים?. ואם כן אז מותר לי לסרב לתת צדקה אם מבקשים ממני סכום גבוה מדי לטעמי? כי זה לא כסף שלי ממש. תודה!.

תשובה

שלום וברכה

ראוי שתדבר עם הההורים על כך שיתנו לך את הגדרים כמה אתה יכול לתת לצדקה.

אם ההורים נותנים לך סכום קבוע בכל שבוע ואתה חוסך מהצרכים שלך, אתה יכול לתת את החיסכון לצדקה ללא כל חשש.