תורה ומדע

גרגיר ביקום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסד בעקבות ידע אישי ומייל מסוים שקיבלתי לאחרונה ראיתי שהעולם שלנו הוא גרגיר בכל הגלקסיה . היתכן שרק בעולמנו יש חיים? ובעצם אם מרכז היקום הוא הארץ מדוע קיימים הכוכבים האחרים ובכלל מערכות אחרות?מה הסיבה לקיום כוכבים שנמצאים מאות שנות אור מאיתנו? תודה. אייל

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

נכון; עולמנו הוא גרגיר ביקום, מבחינה הכמותית.
אף בכדור הארץ, מה זה האדם, לעומת כל היבשות והימים, מדברות, הרים וגבעות, עולם החי כולו, ועולם הצומח כולו?!
בכל זאת, מחונן האדם מבחינה האיכותית, ביתרון העולה על כולם, והוא עצמו היחס של עולמנו לעומת כל היקום.
וכן עם ישראל לעומת כל הגויים, אין הוא אלא אחוז קטן.
רק שאין למדוד גודל וכמות, אלא איכות ותוכן.
מסתבר שאף כל הגלקסיות הרחוקות, משפיעות הן על כדור הארץ, על ידי האור והקרינה וכו', מלבד שהם מלמדים אותנו פרק חשוב, בגדולות ובנפלאות של בורא עולם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה