קניתי בטעות ממתקי גומי לא כשרים לעובדים שלי. מה לעשות?

  • כ"א אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. תמיד, אבל תמיד, אני מקפיד לאכול אוכל כשר... גם אם הקיוסק פתוח בשבת, אני לא קונה משם. ב"ה מתחזק בתקופה האחרונה.

היום קניתי מתנות לעובדים בעסק שלי, ביניהם ממתקי גומי וכו'. בהמשך שמתי לב שממתקי הגומי אינם כשרים, ואני לא יודע איך לא שמתי לב ונתתי אותם בתוך המתנות לעובדים... רק עכשיו גיליתי שזה לא כשר... מה לעשות? אני תמיד משתדל ולא יודע איך זה קרה בכלל... אני מרגיש רע שסוג של החטאתי 2 אנשים...כיצד לנהוג, כבוד הרב?תודה.

תשובה

שלום וברכה.

יש לחזור על כך בתשובה, ולהבא תקפיד על כך מאוד מאוד, ותיזהר לא להיכשל בקניית מאכלים לא כשרים.

תתפלל שה' יתן בלב האוכלים לשוב בתשובה על האכילה של הממתק הלא כשר.

 אם הם דתיים, יש להודיע להם שקנית בטעות לא כשר.