חברה והשקפה

ביטחון בה´

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד כבוד הרב שלום אני כבר תקופה די ארוכה סובל ייסורים לא קלים מאיזה דבר מסוים ואני מאמין שזה בהשגחה פרטית ולטובה ואני יודע שצריך להתפלל על זה כי ה´ נותן לנו ייסורים בשביל שנתפלל ונתקרב אליו וברוך ה´ אני עושה זאת השאלה שלי היא האים יש עניין שאני יתחזק בביטחון שה´ ברחמו יושיע אותי מייסורים אלו כמו שדוד המלך אומר אני בחסדך בטחתי וכו אני יחדד מה שאני שואל לפי מה שאני הבנתי מה שאני מקבל זה הכי טוב וגם אם זה כואב. אז מה היגיון לבטוח שה ירחם עלי ויושיע אותי הרי אם אני בוטח שה ירחם עלי וייתן לי יותר טוב משמה שעכשיו לא הכי טוב בשבילי

תשובה

שלום וברכה

למרות שיש טוב ביסורים אנו יכולים לבקש שיהיה לנו טוב ללא הייסורים.

כגון אם הייסורים מכפרים עוון מותר לנו להתפלל שכפרת העוון תבוא ללא היסורים במידת החסד והרחמים לפנים משורת הדין.

וכן על זה הדרך אכן הייסורים כעת הם טובים ומועילים אולם אנו מבקשים מהבורא שיתן לנו את ההטבה של הייסורים ללא הייסורים עצמם.

יצויין שלפעמים הייסורים באים כתוצאה מסתימת השפע עקב עוונות והתפילה מחדשת את השפע לאדם.

בברכה - בנימין שמואלי