אמונה

כוחו של אלוקים

  • כ"א אב התשע"ו

שאלה

איך יודעים שאלוקים יכול לעשות הכל?

איך אומרים שאלוקים ברא מלאכים עם הם לא תלויים בזמן אז לא צריך לברוא אותם לפי השיטה שאומרת איך אלוקים נוצר

איך יודעים שאלוקים אחד ואין עוד אחד כמוהו עם כוח כמו שלו?

תשובה

שלום וברכה,

מה זה "הכל"?

הכל - זה כל המציאות הקיימת - החומר המרחב והזמן.

אלוקים ברא את הכל.

ומכאן שאלוקים אכן יכול לעשות הכל.

גם המלאכים מוגבלים ותלויים ביחס לבורא יתברך, שרק הוא לבדו האמת, וכל הברואים במציאות מתקיימים רק מרצונו - גם המלאכים.

ה' לבדו יצר את השמים והארץ, כלומר גם את המלאכים שבשמים וגם את העולם הזה. כך שהכל תלוי במאמרו תמיד. וביחס אליו - כל הברואים מוגבלים ותלויים.

הבורא הראשון שברא את הכל חייב להיות בלתי מוגבל. כי אם הוא מוגבל נשאל מי הגבילו. וכאן נמצאת התשובה לשאלתך: אלוקים האמיתי הוא אחד מוחלט, מאחר שהוא לא מוגבל. המילה "שניים" מעידה על חילוק והפרדה בין אחד לשני, ובמילא תעיד על בורא קודם שחילק והפריד והגביל את אלה שמוגבלים ומחולקים.

לכן הבורא הראשון חייב להיות בלתי מוגבל, אחד מוחלט ללא שינוי וללא הפרדה וללא הגבלה משום סוג.

הוא יתברך אינסופי, ואת האינסוף אי אפשר לחלק. האינסוף האמיתי הוא אחד מוחלט. ראה גם:

https://www.hidabroot.org/article/121627

להסבר מורחב בנושא זה, ראה חוברת שכתבתי בשם "שיחה גורלית" (חפש בגוגל).

בברכה,

דניאל בלס