חברה והשקפה

תורה ותודה

  • י"ט אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. ידוע, שלכל מילה ולכל אות יש משמעות עפ"י התורה. רציתי לדעת, האם יש למילה "תודה" באמת משמעות חזקה בגלל שהיא דומה מאוד למילה "תורה" ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אולי הסיבה היא כי אחד החיובים העיקריים לחובת  קיום התורה הוא בגלל שאנו מחוייבים להכיר טובה למי שברא אותנו והוציא אותנו ממצרים ואנו מחויבים להכי לו טובה ולהודות לו. כך שהתורה עיקרה נתינת תודה לבורא עולם.

ובדרך נוספת שעלינו להכיר טובה לבורא עולם שבחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו כי אין טובה גדולה יותר בעולם יותר מכך שבורא עולם נתן לנו את התורה ובחר בנו מכל העמים זאת אומרת שקבלת התורה מחייבת אותנו לומר תודה לאלוקינו.

יהי רצון שנזכה תמיד להכיר תודה לבורא עולם על כזכינו להיות חלקו ועמו ולקיים את כל מצוותיו.