תאוריות מדעיות על חיי השמש

  • י"ח אב התשע"ו

שאלה

שלום רב, קראתי מידע מדעי על השמש וברצוני לדעת האם זה נכון על-פי התורה. כשהשמש תגיע לסוף ימיה, תהפוך לענק אדום אשר יגיע גם עד למקום שבו נמצא כדור הארץ. ואז ישתחררו שכבותיה החיצוניות והיא תהפוך לערפילית פלנטרית. ובמידה וזה נכון, יש עניין לפגיעה בקיומו של כדור הארץ והחיים עליו.

תשובה

שלום וברכה,

התיאוריה שהזכרת - נטענת להתרחש רק בעוד מיליוני שנים (לפי קצב הדעיכה האיטי של השמש). אך הגאולה של העולם ועם ישראל צריכים להגיע בזמן הקרוב, לפני האלף השביעי.

הקב"ה מקיים בכל רגע את העולם ומחדשו - "מחדש בכל יום תמיד מעשה בראשית". ופירוש הדבר שהקב"ה מחזיק את חוקי הטבע ויכול לחדש ברצונו בכל עת את מלאי האנרגיה של השמש (מימן והליום). אלא שעם בוא הגאולה ותחיית המתים, ישתנה גם העולם, וייהפך בהדרגה למציאות רוחנית שאינה נדרשת לחומר. אז גם מציאותה של השמש וכדור הארץ ישתנו בהתאם למציאותנו החדשה.

בברכה,

דניאל בלס