דין בישול גויים

  • י"ז אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! בעלי נמצא בבית האסורים והוא שוהה באגף בו נמצאים גויים..שהוא היהודי היחיד בחדר בו הוא נמצא מבשלים הגויים מאכלים הנרכשים בקנטינה והמוצרים כולם כשרים וחלקם אף למהדרין. האם בעלי יכול לשבת ולאכול מהאוכל אותו הם מבשלים? כי אין משהו אחר זה או זה או שיצטרך לאכול מאכלים שאינם מבושלים.(כגון-גבינות ,ירקות וכו׳) (הוא שפוט ל12 שנה)

תשובה

שלום וברכה

מאחר ובעלך נמצא כל הזמן איתם יכול לבקש מהם שהוא יהיה זה שידליק את האש בכיריים תמיד וכך לא תהיה בעיית בישול עכו"ם.

הסירים העכשווים הם טריפה ועליו להכשיר את כולם על ידי בישול סיר מים גדול והכנסת כל הסירים הקטנים בתוכם ולאחר מכן יכשיר את הסיר הגדול על ידי בישול מים כאשר הסי מלא על גדותיו.

הוא כלוא בארץ?