האם מותר לראות ערוץ 2

  • י"ד אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה אנחנו מחזיקים טלוויזיה בבית וההורים בדרך כלל מעוניינים לראות חדשות אצלנו עכשיו השאלה שלי היא האם מותר לבן אדם לראות את הערוץ הזה במטרה לראות חדשות למרות שלעיתים יש בזה פרסומות לא צנועות? כי לפעמים אולי מפרסמים דברים חשובים כמו לדוגמא הסערה על הקורנפלקס שברוך השם גם הדברות פרסמו ואני תאמת לא כל כך בודק הרבה חדשות אבל בדרך כלל עניין אותי איך הציבור החרדי בודק חדשות על כל מיני תופעות של גנבים כמו שמפרסמים לעיתים בטלוויזיה ויש סרטונים שרבנים מחזיקים עיתונים וכדומה שלכאורה כמו ידיעות אחרונות או מעריב שיוצאים נגד רבנים מסויימים ויש להם כלי תקשורת כי מבחינה מסויימת זה חשוב אצל הרבה אנשים שלא יעבדו עליהם בעיניים ושלא ירמו אותם ולשמוע גם על כל מיני נוכלים בציבור שבתקשורת.

תשובה

שלום וברכה

אסור לצפות בערוץ 2 וגם אני שמעולם לא צפיתי בטלוויזיה נודע לנו מכל הבעיות של הקורנפלקס. יש עיתונות כשרה שניתן לקרוא כל הנצרך ללא הזדקקות לדברים אסורים.

חשוב לציין שגם אילו לא היה דרך להיוודוע מדברים אלו היה אסור לצפות בדברים אלו.