אמונה

זיווג עם בן דוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב, אני ובן דוד שלי התאהבנו ואנחנו ביחד כבר שלושה חודשים, עשינו בדיקה גנטית ע´מ לוודא שאנחנו יכולים להתחתן. שמרנו על הקשר הזה בסוד בפני המשפחה שלי כי רצינו לקבל את תשובת הבדיקה. כעת כשקיבלנו את התשובה (תקינה ב´ה) סיפרנו על הקשר שלנו למשפחה שלי. העניין מורכב כיוון שאבא של בן זוגי (דוד שלי) נפתר עוד שהוא היה בבטן אימו וכבר בילדותו איבד את הקשר עם האמא הביולוגית שלו כך שאמא שלי ´אימצה אותו´ כל השנים האלה והיא רואה אותו ממש כבנה. גם האחים שלי רואים בו כאח. כולם מתנגדים לקשר שלנו כיוון שזה מוזר להם, אמא שלי אומרת ששניינו הילדים שלה ושזה לא בסדר ושהיא לא מאמינה בבדיקות הגנטיות ומפחדת שיצאו לנו ילדים לא בסדר. ובכלל שזה לא בריא לצאת עם מישהו מהמשפחה, היא פוחדת שאם נפרד הוא כבר לא יבוא אלינו הבייתה. איני יודעת כיצד להתמודד עם העניין, אני מאוד מכבדת את הוריי ולא רוצה לגרום להם לצער ומצד שני אני באמת אוהבת אותו. מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אם יש רב שמקובל על הורייך נסי לשכנע אותם ללכת לשאול את הרב, ובעז"ה הכול יבוא על מקומו בשלום.

לא כ"כ נראה לעין סיבה למנוע את נישואיכם.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי