האם מותר לשבח זמר גוי?

  • י"ב אב התשע"ו

שאלה

האם מותר לשבח זמר גוי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מובא במסכת עבודה זרה (דף כ עמוד א) שאין לתת חן לעובדי כוכבים, דהיינו שאסור לומר כמה נאה עובד כוכבים זה, ודבר זה נלמד ממה שכתוב (דברים ז ב) "לא תחנם", אולם אם מתכוון בדבריו להודות להקב"ה שברא בריה נאה כזו מותר.

וכן הוא להלכה בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קנא סעיף יד) שאסור לספר בשבח עובד כוכבים, אפילו לומר כמה נאה עובד כוכבים זה בצורתו. קל וחומר שיספר בשבח מעשיו או שיחבב דבר מדבריו, אבל אם מכוון בשבחו להודות להקב"ה שברא בריה נאה כזו מותר. ולפי זה סתם לשבח זמר גוי אסור, אולם אם מתכוון להודות להקב"ה על שברא גוי עם קול ערב כזה מותר.

2. כל האיסור לשבח גויים, הוא דווקא אם הם עובדי עבודה זרה, אולם גויים שאינם עובדי עבודה זרה אין איסור לשבח (שו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו סימן מז אות ה. וכן יש ללמוד ממה שכתב באורך בשו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן מא אות א-ו).

בברכה,

הלל מאירס