האם מותר לקטוף פרי ממטע לשם הנאה והתפעלות ולא לשם אכילה?

  • י' אב התשע"ו

שאלה

כחלק מטיולנו בצפון נסענו בדרכים שבהם מטעים רבים. ניהננו לראותם. הבעיה הייתה כאשר עצרנו ליד מטע אבוקדו וקטפנו אבוקדו אחד רק בשביל להתפעל. אגב, האבוקדו לא היה בשל וגם לא יכל להתבשל לאחר קטיפתו. רק לאחר מעשה זה הבנתי שיכולה להיות כאן בעיה של גניבה/גזל. האם אכן יש כאן עניין של גניבה/גזל? ואם כן, מה עושים במצב כזה?

תשובה

שלום וברכה

אכן יש כאן חשש גזל ויש לנסות לאתר את בעל המטע לפייסו או לשלם על הנזק.

בהצלחה,