שו"ת תשעה באב

במה כדאי ללמוד ולעסוק בתשעה באב?

  • ח' אב התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב, הבנתי שאסור לקרוא תהילים בתשעה באב , האם זה נכוןן ומה עוד אסור לומר וללמוד בתשעה באב? אם כך מה כדאי ללמוד ולעסוק בו בתשעה באב? (משהו שבנות יכולות ללמוד) ומה אפשר לעשות כדי באמת לנצל את היום החשוב הזה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אכן אין לומר תהילים בתשעה באב.

ראוי לקרוא ספרים המדברים מהחורבן כגון מדרשי איכה או יוסיפון או סיפורי שואה וכדו' סיפור צרות עם ישראל בכל הדורות.