חגים ומועדי השנה

מה כן מותר לעשות בצום תשעה באב

  • ז' אב התשע"ו

שאלה

הרב שלום וברכה, קראתי פה את השאלות באתר בניסיון למצוא תשובה אך לא מצאתי...מה כן מותר לעשות בצום תשעה באב?-האם לימודים, קריאת ספר התהילים (או ספרים אחרים) וכו'?? ומה בנוגע לשינה (שכן זה נראה כפתרון הכי טוב)?? האם יש איזה שהוא קו מנחה לגבי מה מותר ומה אסור לעשות בצום??? תודה מראש, גיטל

תשובה

לכבוד השואלת,

לימודים שאינם גורמים להסיח דעת מן האבלות, מותר.

תהילים - אפשר להקל לומר אחרי חצות היום.

מותר ללמוד איכה, אגדת החורבן, ספר יוסיפון - דברים הנוגעים לחורבן.

שינה - מותרת.

הקו המנחה הוא לשים לב לענין החורבן, הן אם זה קריאה בספר הסטוריה (כשרה), הן אם זה לימוד בספר מוסר, ולקבל דבר טוב על עצמו. ואז מנצלים את היום לתקן במקצת את מה שנוכל.

בברכה שנזכה לגאולה במהרה.

רב נחום