שו"ת תשעה באב

תשעה באב שחל במוצאי שבת

  • ה' אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלות לגביי צום תשעה באב שיוצא במוצש הקרוב בעז"ה איך נוהגים ?מבחינת החלפת בגדים? הבדלה ?האם אומרים למחרת את ההבדלה? מתי ארוחה מפסקת אשמח בבקשה שתוכלו להרחיב בהרחבה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אוכלים סעודה שלישית דשנה ואין עושים כלל סעודה המפסקת.

הצום מתחיל בשקיעת החמה של יום שבת ונמשך עד ליום ראשון בערב. משקיעת החמה אין אוכלים ואין רוחצים את הידים. לצורך נטילה נוטלים רק עד סוף האצבעות.

נשארים בבגדי שבת עד לאחר צאת השבת וכן לא עושים שום סימני אבילות עד למוצאי שבת.

עם יצאת השבת לא הולכים במנעלי עור ולא הוכלים בבגדי שבת. אין ללבוש בגד מכובס שלא השתמשו בו לפניש בת ועל כן יש ללכת עם הבגד שתא רוצה ללכת ביום ראשון לפחות למשך חצי שעה ביום שישי.

במוצאי שבת מברכים רק בורא מאורי האש.

במוצאי הצום מבדילים ללא פסוקי הברכה ואין מברכים על הבשמים ועל האש אלא ברכת בורא פרי הגפן וברכת המבדיל בלבד.