אמונה

הפרייה זוגית בעקבות מחלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב´ה שלום וברכה, יש לי חבר שרוצה לבצע טיפולי הפרייה יחד עם אשתו בעקבות טיפולי כימותרפיה שעליה לעבור בקרוב שכן לא מזמן גילו אצלה את מחלת הסרטן, זהו זוג צעיר וטרי ללא ילדים, שמעוניין להמשיך את תהליך ההפרייה רק בתום טפולי הכימותרפיה, קריא הבייציות המופרות ייכנסו להקפאה לתקופה ארוכה. נשאלות כאן מספר שאלות: מה אומרת ההלכה, היהדות על מקרה כזה ? האם בתורה קרה מקרה דומה ? באיזה שלב העובר נקרא עובר ? באיזה שלב העובר מקבל את נשמתו ? אודה לכם על תשובה מהירה שכן האשה ממש לפני תהליך טיפולי הכימותרפיה. תודה מראש יוסף.

תשובה

שלום וברכה

א. האשה נוהגת נכון מאד, וראוי מאוד לעשות כן כדי שתוכל להביא ילדים לעולם לאחר ההפרייה.

ב. לא ידוע על מקרה דומה ביהדות.

ג. בכל שלב ושלב העובר מקבל עוד חלק המחייה אותו לפי הצורך. אולם ביצית לעצמה. אין לה עדיין כל נפש אלא יש לה את הכוח לקבל נפש.

בברכת רפואה שלימה במהרה

- בנימין שמואלי