התרת נדרים ביום כיפור, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה... אני לפני מספר שנים נדרתי נדר במשהו מסויים שאני לא יעשה אותו עוד.... ועכשיו אני רוצה לעשות אותו אז השאלה שלי היא כזו... מותר לי לעשות את הדבר הזה? כי אני יודעת שביום הכיפורים עושים התרת נדרים אז יש בעיה כלשהי מבחינה הלכתית שאני יעשה את המשהו המסויים שבעבר נדרתי עליו נדר? אשמח עם תענה לי בהקדם תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

על התרת הנדרים של יום כיפור, סומכים רק במקרה של בדיעבד. דהיינו כשעברו כבר על הנדר בטעות, או אז סומכים על התרת הנדרים הכללי.

אבל לגבי נדר ספציפי ידוע, חייבים לעשות התרת נדרים באופן פרטי, לגשת לשלשה יהודים ולהגיד להם את הנדר, ואם אין במעשה שעליו נדרת חשש של איסור, מותר להם להתיר לך את הנדר על ידי חרטה.

בהצלחה - מנשה ישראל